Genelde ıspanaklısını yaptığım bu yemeği bu sefer biraz da kolaya kaçmak için:) cevizle sardım. Sonuç gayet güzeldi.
Malzemeler:
- 6 adet Tavuk Kalça ( Göğüs de olabilir)
- 1 kase ceviz
Sos İçin:
- 1 çorba kaşığı zeytinyağ
- 1 çorba kaşığı soya sosu
- 1 çorba kaşığı sarımsak sosu
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- tuz
Yapılışı: - İlk olarak Tavuk kalçalarımızı açar ve yukarıdaki sos malzemelerini karıştırarak hazırladığımız sosu tavuklarımıza süreriz ve sonra orta kısmına 5 - 6 adet ceviz içini dizip tavuklarımızı sarma şeklinde kapatıp bir kürdanla tuttururuz. Bütün tavuk kalçaları bu şekilde hazırladıktan sonra ister borcama dizeriz, istersek çok azunladığıız fırın poşetine dizerek 200 derece fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişiririz.
Ben fırın poşetine dizdim ve aralarına dilimlenmiş patates ekledim.
Yanında Safranlı Pirinç Pilavı eşliğinde servis yaptım.
Safranlı Pirinç Pilavdan da bahsetmek istiyorum:
Malzemeler:
- 1 su bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı su
- yarım çay kaşığı safran
- Tuz
- Sıvıyağ
Ayıklayıp bolca yıkadığımız pirinçleri süzdükten sonra sıvı yağda kavurur ve yarım çay kaşığı safran, tuz ilave eder ve bir çevrim karıştırıp sıcak suyumuzu ekler ve suyunu çekene kadar pişiririz.
Afiyet Olsun.