Malzemeler:
- 5 adet orta boy pancar
- 2 baş sarımsak
- 1 çay bardağı sirke
- 2 çorba kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 adet defne yaprağı
Pancarlarımızı çok iyi yıkadıktan sonra düdüklü tencerye koyup üzerini örtene kadar su ilave ederek 15 - 20 dak. haşlıyoruz. Yumuşadıktan sonra ( kürdan batırarak anlayabiliriz ) tencereden çıkarıp kabuklarını soyuyoruz ve 4 ya da 6 dilime bölüyoruz. Sonra pancarlarımızı turşu kavanozumuza yerleştirip aralarına ayıklanmış sarımsak tanelerini de serpiştirdikten sonra pancarları haşladığımız sudan yeteri kadar alarak içine tuz, 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 çay bardağı da sirke ilave ederek kavanozumuza, pancarların üzerine boşaltıyoruz en üstüne 1 adet defne yaprağımızı da koyarak kavanozumuzun ağzını sıkıca kapatıyoruz. 3- 4 gün içinde turşumuz yemeye hazır olucaktır.
Afiyet Olsun.