23 Ekim 2013 Çarşamba

Kuru Milföy Tatlısı ( Çok Pratik Tatlı )


Sizlerle dünyanın ennnnnn pratik tatlısını paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum :)))

Bu tatlıyı ben uydurdum :)
Hani ennn pratik gözleme yapmıştım ya.... şimdi de onun tatlısını yaptım.

Nefis bişey... hastası olduk :) Hergün yapsam hergün yiycez yani o kadar :)

Malzemeler:
  • Milföy hamuru ( istenilen sayıda )
  • Sıvıyağ ( İstenmezse kullanılmayabilir )
  • 1 -2 çorba kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:


Derin dondurucudan çıkarılarak bir süre çözdürülen milföy hamurları 2 üçgen parça olacak şekilde kesilir ve herbir parça, ısıtılmış teflon tavada, sıvıyağ ile hafif yağlanarak ( yağ sürülmeyedebilir ama ben hafif yağlıyorum ) önlü arkalı kısık ateşte pişirilir. 

Ocaktan alınarak ilk sıcaklığı geçen kızarmış milföylerin üzerine pudra şekeri serpilerek çay ya da kahve eşliğinde servise sunulur.  Bu kadar. :) 



Afiyet Olsun.




2 Ekim 2013 Çarşamba

Kahvaltılık Acılı Domates Sos


Bizim evde soslar, ezmeler, mezeler, salatalar favori yiyeceklerdir. 
Hani yemek yapmasam da bu tür şeyleri yapıp güzel bir yöresel ekmekle koysam sofraya siler süpürür kalkarız :)

Geçen akşam ( hatta gece diyebilirim ) ne yesem ki diye dolabı açınca domateslerin biraz fazlaca olduğunu, çürümeden birşeyler yapmam gerektiğini düşünüp kahvaltı için acılı bir domates sos yapıyım dedim :)

Malzemeler:
  • 5 adet domates
  • 5 -6 adet cin biber
  • 5 -6 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Zeytinyağ
  • Tuz, pul biber, isot
Yapılışı:

Cin biberler parmak parmak dilimlenerek zeytinyağda hafif sotlenir. Ardından rendelenmiş domates, ezilmiş sarımsak ve biber salçası ilave edilerek suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir.

En son tuz ve isteğe göre baharatlar ilave edilerek karıştırılıp ocaktan alınır ve soğuduktan sonra saklama kabında buzdolabına konabilir. Kahvaltıda soğuk olarak ikram edilebilir.( Tabii ki isterseniz sıcak da yiyebilirsiniz :) )

Not : Bu sos kahvaltıda ekmeğin üzerine sürüp yenebileceği gibi kızartmaların üzerine de çok yakışıyor. Ayrıca pişirir pişirmez sıcak olarak kavonoza doldurulup kapağı kapatılıp ters çevrilirerek kışlık konserve olarak da uzun süre saklanabilir.

Afiyet Olsun.