17 Mayıs 2011 Salı

Kolay Gözleme ( Milföy Gözleme )


Belki de Dünyanın en pratik tarifini paylaşmak istiyorum. Bugüne kadar niye hiç denemedim diye üzüldüm. Çünkü gözlemeye bayılırım ama hep yapmaya üşenirim. Ama artık 2 dak. gözleme yapıyorum. Özellikle Pazar kahvaltılarımızda çok pratik bir alternatif oluyor. Acil bir misafir gelirse yine 2 dak. harika bir ikram oluyor özellikle tavsiye ederim.
Malzemeler:
•İstenilen miktarda milföy hamuru
•Sıvıyağ

Yapılışı:

Derin dondurucudan çıkarılarak bir süre çözdürülen milföy hamurları, ısıtılmış teflon tavada, önlü arkalı sıvıyağ ile yağlanarak kısık ateşte pişirilir. ( Bu kadar :) )

Ayran ya da çay ve kahvaltılıklar eşliğinde sunulur.

Afiyet Olsun.

PANKEK

Geçtiğimiz günlerde canım eşimin doğum günüydü :) ben de doğum günü pastamız olarak pankek hazırladım. Görüntüsü ve lezzeti ile hoş bir sürpriz oldu.
Malzmeler:
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı kepekli un
  • 3 çorba kaşığı normal un
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 pkt. vanilya
  • 1 pkt. kabartma tozu
  • Pudra şekeri (üzerine serpmek için )
Krema için :
  • Hazır dolgu kreması toz karışımı
  • 3 çay bardağı süt
Karamel sos için:
3 çorba kaşığı şeker ve 1 çay kaşığı margarin teflon tavada yakmadan hafif kahverengi renk alana kadar çevrilir üzerine yarım çay bardağı su ilave edilerek şeker eriyip sos kıvamını alana kadar karıştırılarak pişirilir.

Yapılışı:

İlk olarak yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır ardından süt ve sıvıyağ ilave edilerek karıştırılır ve en son unlarımız, vanilya ve kabartma tozu eklenerek hafif çırpılır.
Isıtılmış ve ilk sefer için yağlanmış teflon tavaya yarım kepçe karışımdan dökülerek pankekler tek tek önlü arkalı pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Paketin üzerindeki tarife göre hazırlanan krema, aralarına sürülmek kaydıyla üst üste 3 adet pankek dizilir en üstüne bir kaşık krema koyulur ancak yayılmaz. Kremanın üzerine nane yaprakları ve çilek dilimleri ile süslenir, üzerinden pudra şekeri serpilerek servise sunulur. Sunum aşamasında isteğe göre pankekin çevresi çeşitli soslarla süslenebilir. Ben kendi yaptığım karamel sos ile süslemeyi tercih ettim.

Afiyet Olsun.

Karnabahar Salatası

Karnabahar çok sevdiğim bir lezzet olmamasına rağmen sağlıklı beslenmek adına zaman zaman yiyorum. Yiyebilmek için de mümkün olduğunca lezzetlendirmeye çalışıyorum. Sarımsaklı yoğurt bu anlamda iyi bir yardımcı, bukez havuç ve nane de ilave ederk hoş bir tad yakaladım.
Malzemeler:
  • 1 adet küçük karnabahar
  • 2 adet havuç
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Nane yaprakları
Yapışılı:
Çiçek çiçek ayrılan karnabahar ve dışı kazınmış ve parmak parmak doğramnış havuçlar, makarna gibi haşlanır. Sebzeler yumuşayınca süzülerek alınır ve servis tabağına dizilir havuçar halka halka dilimlenir.
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür ve nane yapraklarıyla süslenerek servise sunulur.
Afiyet Olsun.


10 Mayıs 2011 Salı

AKDENİZ SALATA


Ben bazen salataları tek başına bir öğün olarak tüketiyorum. Özellikle öğle yemeğim çoğu zaman salata, ayran ve kepek bisküviden oluşur. Akşam yemeğimiz de yine salatasız asla olmaz.Yemeğin tamamlayıcısı olarak mutlaka soframızda yer alır yani Lezethanemizin vazgeçilmezlerindendir.
Akdeniz Salatayı da sık sık yaparız, aslında Akdeniz Salatada mutlaka peynir de bulunur ama ben peynir yemediğim için sadesini yaptım.

Malzemeler:
  • 1/2 Göbek Salata ( Iceberg )
  • 4 dal taze soğan
  • Bir tutam nane
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 adet domates
  • 1 çorba kaşığı nar ekşisi
  • Zeytinyağ
  • Tuz
  • Süslemek için zeytin
Yapılışı:
Göbek salata ( ıceberg ) ve taze soğanlar ince dilimlenir, maydanoz, nane kıyılır, domatesler küp küp doğranır. Nar ekşisi, zeytinyağ, tuz ve limon suyu ilavesiyle harmanlanır ve zeytin taneleriyle süsleneek servise sunulur.
Arzu ederseniz üzerine küp küp doğranmış peynir de ilave edebilirsiniz.

Göbek Salata ( Iceberg ) malesef bazen böcekli olabiliyor, biraz zahmetli olsa da en güvenilir temizleme yöntemi yapak yaprak ayırıp sudan geçirdikten sonra sirkeli suda bekletmektir.

AfiyetOlsun.



9 Mayıs 2011 Pazartesi

KURU BAKLAVA ( Milföy Hamuru İle )

  
Hem çokkk pratik hem de ağızda dağılan nefis bir lezzeti paylaşmak istiyorum. Canınız tatlı bir şeyler çektiğinde ya da acil misafiriniz geleceği zaman çabucak hazırlanabilecek ama damaklarda iz bırakan çok hoş bir ikramlık. Özellikle denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:
  • 10 adet milföy hamuru
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı susam ( isteğe bağlı )
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 kase nişasta ( açmak için )
Yapılışı:
Dondurucudan çıkararak çözdürdüğümüz milföy hamurlarını bol nişasta serperek merdaneyle mümkün olduğu kadar genişletmeye ve inceltmeye çalışıyoruz. ( Bir  milföy hamuru yaklaşık bir A4 kağıt büyüklüğünde genişleyebiliyor. )
Bir kasede toz şeker, susam, ceviz içi ve tarçını karıştırıyoruz ve bu karışımı ince açtığımız milföy hamuruna serperek yayıyoruz ve bastırmadan rulo yapakak sarıyoruz. Daha sonra bu ruloyu ortadan ikiye kesiyor ve her bir parçayı iki ucundan hafifçe ortaya doğru büzüyoruz.
Bütün milföylere aynı işlemi yaparak yağlı kağıt serilmiş tepsie dizerek önceden ısıtılmış 200 der fırında kızarana kadar pişiriyouz.
Fırından çıkınca iyice soğuduktan sonra servise sunuyoruz. ( ancak soğuduktan sonra gevrek ve ağızda dağılan bir lezzet elde edebiliyoruz. )
Arzu ederseniz üzerine pudra şekeri de serpebilirsiniz.

Afiyet Olsun.